Groninger Museum opent deuren speciaal voor Bowie-fans

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Groninger Museum opent condoleanceregister voor Bowie

Het Groninger Museum is vanmiddag geopend voor fans van het overleden muziekicoon David Bowie. In het museum is een tentoonstelling over het leven van de Britse artiest. Het Groninger Museum is normaal gesloten op maandagen.

Bij binnenkomst hebben fans de mogelijkheid om iets voor Bowie achter te laten in een condoleanceregister. "Wij denken dat er veel mensen zijn die daar behoefte aan hebben", zei een woordvoerder van het museum. Met boodschappen als 'A Hero is heengegaan' en 'Wild is the wind' willen veel bezoekers vandaag hun eer betonen aan de overleden artiest.

Tranen

Emoties overheersen in de tentoonstellingszalen van 'David Bowie is'. De een loopt rond met een glimlach van al de mooie jeugdherinneringen die bovenkomen. De ander kijkt bedrukt. Ook zijn er enkele betraande gezichten te zien.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Ik loop hier met een grote glimlach rond en de muziek blijft'

De komende dagen verwacht het museum een flinke stijging in de bezoekersaantallen. De woordvoerder denkt dat veel buitenlandse bezoekers naar het Groninger Museum zullen komen. De tentoonstelling in Groningen is op dit moment de enige officiële expositie over Bowie ter wereld. Het is niet bekend of de expositie in de toekomst nog ergens anders te zien zal zijn.

NOS | Roel Pauw

Tribute 

De website van het Groninger Museum lag er vanochtend een tijdlang uit vanwege de grote belangstelling van Bowie-fans. Ook vanmiddag is het nog erg druk op de website van het museum. Er zijn duizenden mensen die wachten tot ze een kaart kunnen kopen. De wachttijd bedraagt ruim een uur.

De directeur van het museum zei dat de tentoonstelling waarschijnlijk wordt aangepast. Hoe is nog niet duidelijk. "Ik denk dat we er een soort tribute aan toe moeten voegen", zei hij tegen RTV Noord. Om iets te kunnen wijzigen in de expositie, heeft het Groninger Museum toestemming nodig van de eigenaar van de tentoonstelling, het Victoria and Albert Museum in Londen.

NS online
@NS_online
Vandaag extra #Bowie Coupé als eerbetoon aan David Bowie https://t.co/ovTl2qxadB
3 jaar geleden

Ook rijdt er vandaag een extra trein met een speciale coupé over Bowie. De trein vertrekt om 13.07 uur uit Amersfoort en stopt in Zwolle (om 13.47 uur) en Assen (om 14.27 uur). De NS wil fans op deze manier een passende reis bieden naar het Groninger Museum. De trein rijdt om 16.16 uur terug vanuit Groningen.

De trein met een speciale coupé over Bowie blijft komende maand in de weekenden rijden op het traject Zwolle-Groningen. De coupé is ingericht in samenwerking met het Groninger Museum. In de trein kunnen reizigers een virtuele reis maken door het leven van David Bowie.

De expositie over Bowie is geopend tot en met 13 maart.

STER Reclame