ANP Pro Shots
NOS Voetbal

Twente schakelt hulp in van oud-directeur Feyenoord

FC Twente heeft Onno Jacobs op interim-basis aan de directie toegevoegd om het vertrek van voorzitter Aldo van der Laan en de tijdelijke afwezigheid van directeur Gerald van den Belt op te vangen.

Jacobs, van 2005 tot en met 2011 financieel directeur bij Feyenoord, begint per direct als interim-directeur en blijft tot 1 mei bij Twente. "Voor mij zijn behoud van de licentie en het voorkomen van degradatie essentieel", meldt Jacobs. "Ik wil me ook inzetten voor een goede organisatie van Twente in de toekomst."

Van den Belt zit oververmoeid thuis, maar pakt volgende week weer wat werkzaamheden op. Vanuit zijn rol als financieel directeur gaat hij zich "primair richten op de complexe financiële dossiers en trajecten. Die verdienen alle aandacht", aldus Twente.

Doyen-drama

Van der Laan stapte eind vorig jaar op bij Twente nadat er documenten van een deal met Doyen openbaar waren gemaakt. De investeringsmaatschappij bleek een te grote invloed te hebben op het transferbeleid van de noodlijdende club.

De licentiecommissie legde Twente een Europees verbod van drie jaar op. Ook zou de licentie van de club ingetrokken worden als de club niet zou meewerken aan een onafhankelijk onderzoek en het bestuursmodel niet ingrijpend zou veranderen.

De gemeenteraad schoot te hulp door garant te staan voor 32 miljoen euro, maar eiste als onderpand aandelen in het stadion De Grolsch Veste en wilde ook dat er een onafhankelijk onderzoek zou komen.

2015, een jaar waarin alles misging voor Twente

"Zoals eerder aangegeven verlenen wij volledige medewerking", meldt Twente over het onderzoek. "Afgelopen week hebben wij ook aan de FIFA de ons beschikbare informatie verstrekt inzake de Doyen-documenten, zoals we dat eerder richting licentiecommissie hebben gedaan."

"Zodra eventuele vervolgstappen duidelijk zijn, berichten wij hierover. Bij de KNVB hebben we ook aangedrongen op snelle duidelijkheid over een eventuele zaak van de tuchtcommissie."

Nieuwjaarsreceptie

Verder meldt Twente dat de nieuwjaarsreceptie van 19 januari gebruikt zal worden om de eerste contouren van een nieuw beleidsplan te schetsen. "We spreken over contouren, omdat het definitief vaststellen van een beleidsplan in deze fase niet gepast zou zijn."

"We hebben te maken met het onafhankelijke onderzoek en de daaruit voortvloeiende conclusies en aanbevelingen. Die respecteren we en dat betekent ook dat we het beleidsplan definitief vaststellen nadat het onderzoek is afgerond."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl