Een IS-strijder in Irak | EPA
NOS Nieuws

Internationaal anti-terreuroverleg in Den Haag

In Den Haag komen tal van internationale politici en deskundigen samen voor overleg over de strijd tegen terreur. In de aanloop naar het overleg waarschuwde minister Koenders (Buitenlandse Zaken), voorzitter van de bijeenkomst, dat terrorisme steeds internationaler is: "Het is als een virus dat zich steeds aanpast."

Bij het overleg zijn vertegenwoordigers van de antiterreurorganisatie Global Counterterrorism Forum (GCTF) en de anti-IS-coalitie. Nederland is samen met Turkije co-voorzitter van de GCTF. Er komen ministers en staatssecretarissen van door terreur getroffen landen als Frankrijk, België, Nigeria en Tunesië, en afgevaardigden van Europol, Interpol, de VN en de EU.

Een van de onderwerpen die aan bod zullen komen, is de uitwisseling van informatie. "Als informatie op tijd en nauwkeurig bij elkaar komt, kunnen we terrorisme beter proberen te voorkomen", stelt Koenders. "Daar ligt nog een flinke opdracht voor de internationale gemeenschap."

Gisteren maakte Koenders bekend dat het aantal namen op de nationale terrorismelijst in een jaar tijd is verdubbeld, tot 39 mensen en drie organisaties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl