ANP
NOS Nieuws

Veel kinderen op publieksdag NOS: 'ik was hier heel benieuwd naar'

Ruim 5000 mensen bezochten vandaag de publieksdag bij de NOS, onder wie veel kinderen. En die vonden het een succes, blijkt uit de vele enthousiaste reacties. "Ik sta met haar op de foto en met hem, en de rest heb ik allemaal gezien", zegt een jongen die naar een kaart wijst met alle presentatoren van het NOS Jeugdjournaal.

Op twee locaties in Hilversum, het Instituut voor Beeld en Geluid en de JT Bioscoop in het centrum, konden bezoekers onder meer workshops bijwonen, een eigen NOS Journaal opnemen en meedoen aan 'meet-and-greets' met presentatoren. Dat laatste was erg in trek. Veel mensen wilden op de foto met een van de gezichten van de NOS.

Veel kinderen waren vooral nieuwsgierig hoe het Jeugdjournaal wordt gemaakt. "Ik was altijd al benieuwd hoe het allemaal werkt: het presenteren en hoe het achter de schermen gaat", zegt een meisje. Nu zagen bezoekers dat tijdens de publieksdag, eerder deze week konden sommige kinderen zelf een uitzending in elkaar zetten.

Ook het NOS Journaal gaf afgelopen week een kijkje in de keuken. Zo was dinsdag live te zien hoe de uitzending van het Achtuurjournaal gemaakt werd in het programma De Achterkant van het NOS Journaal.

'Ik was hier heel benieuwd naar'

De kinderen konden ook zelf een camera bedienen. "In dit schermpje kan ik zien wat ik film", zegt een cameraman in de dop. Zijn zusje staat voor de lens en zwaait.

Dat het evenement goed bezocht werd, is goed te zien op foto's die op Twitter verschenen. Sommige kinderen vonden het iets te druk. "Best wel druk eigenlijk. Veel mensen. Veel bekenden."

De publieksdag was het einde van een bijzondere week voor de NOS, waarin drie programma's een jubileum vierden: Het NOS Journaal (60 jaar), NOS Met het Oog op Morgen (40 jaar) en het NOS Jeugdjournaal (35 jaar). Het feest werd gevierd met speciale uitzendingen op radio en tv, online verhalen, jubileumboeken en dit publieksevenement. Sommigen hopen dat de NOS dat vaker doet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl