NOS Sport

Van Galen kan leven met nederlaag

EK waterpolo: Nederland-Montengro (m)

De Nederlandse waterpoloërs leken in de eerste EK-wedstrijd tegen grootmacht Montenegro afgeslacht te worden. Na de eerste periode keek de ploeg van Robin van Galen tegen een achterstand van 5-0 aan. Daarna herpakte het team zich. Met de 13-6 nederlaag is te leven, stelde Van Galen na afloop.

"Buiten het eerste kwart ben ik tevreden", sprak de bondscoach. "We begonnen slecht. De jongens waren onder de indruk van de ambiance en de sterke tegenstander. Montenegro is een topland, maar met 13-6 kan ik goed leven. Het is een draaglijke score, die de spelers zelfvertrouwen moet geven voor de volgende wedstrijd."

Wedstrijd winnen

Van Galen wil in Belgrado met zijn team bij de beste twaalf eindigen. Dan is plaatsing voor het olympisch kwalificatietoernooi in Triëst een feit. De volgende tegenstander is Slowakije. "Een gelijkwaardige tegenstander. Het zou mooi zijn als we een groepswedstrijd winnen. Tegen Slowakije is dat mogelijk", aldus Van Galen.

Roeland Spijker sprak toch nog van een kleine teleurstelling. "Ondanks dat een nederlaag was ingecalculeerd. Het was geweldig om in deze arena te spelen. Dat zijn we niet echt gewend. We gaan er vol voor tegen Slowakije."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl