Sven Kramer reed naar eigen zeggen de tweede slechte 1.500 meter in twee weken
NOS Schaatsen

Kramer blijft Blokhuijsen voor ondanks slechte rit

Sven Kramer heeft bij de EK allround in Minsk zijn grootste concurrent Jan Blokhuijsen van zich afgeschud. In een rechtstreeks duel op de 1.500 meter bleef de zevenvoudig kampioen zijn voormalig teamgenoot voor: 1.48,08 om 1.48,79.

De tijd van Kramer betekende de vijfde tijd op de mijl. Hij houdt na drie afstanden de leiding in het klassement. Blokhuijsen eindigde als negende, waarmee hij in het klassement van de tweede naar de vierde plaats zakte. Kramer liet na afloop weten absoluut niet tevreden te zijn. "Dit is al de tweede slechte 1.500 meter in twee weken. Ik ben er nu wel klaar mee."

Joeskov maakt indruk, maar rijdt geen 10

Denis Joeskov stelde zaterdag nog teleur op de 5.000 meter, maar maakte dat zondag goed met een uitstekende 1.500 meter. Op zijn favoriete afstand snelde hij naar een baanrecord: 1.45,19. Hij was daarmee bijna drie seconden sneller dan Kramer.

Als Joeskov, die naar de derde plaats steeg in het klassement, een redelijke 5.000 meter had neergezet, dan was het mogelijk nog spannend geworden. Nu heeft Joeskov besloten om geen 10.000 meter te rijden, omdat hij met het oog op de rest van het seizoen zijn lichaam wil sparen.

Bart Swings kon profiteren van de matige 1.500 meter van Blokhuijsen, die zijn Belgische teamgenoot naar de tweede plaats in het klassement zag stijgen. De 10.000 meter wordt interessant met het oog op zilver en brons. Het verschil tussen nummer twee Swings en nummer drie Blokhuijsen (na afmelding Joeskov) is 7,56 seconden.

  • NOS
    Klassement na drie afstanden EK allround
  • NOS
    Uitslag 1.500 meter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl