Patiënten hoeven voor verhuizing hun bed niet uit

'Uitzicht is in het nieuwe ziekenhuis mooier'

Het was maar een paar honderd meter, maar dat maakte de verhuizing niet minder ingewikkeld. Vandaag ging het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede over naar het nieuwe gebouw.

De voorbereiding van de klus heeft volgens het ziekenhuis anderhalf jaar geduurd. Gisteren konden zo'n 10.000 verhuisdozen en 7800 medische apparaten van het oude naar het nieuwe onderkomen worden gebracht. Ook de poliklinieken gingen gisteren al over.

Vandaag was de echte verhuisdag met het overbrengen van de patiënten naar 'de overkant'. Om de verhuizing niet moeilijker te maken dan nodig, waren zo veel mogelijk patiënten naar huis gestuurd.

De overgebleven 250 mensen werden in hun eigen bed naar het splinternieuwe gebouw gereden. Ze bleven droog en warm, het ene gebouw is met een overdekte loopbrug verbonden aan het andere.

Een man uit Losser is blij met zijn nieuwe plek, omdat het uitzicht daar mooier is dan in het oude gebouw. Al zou hij liever thuis zijn. "Het is nergens mooier dan in Losser bij mijn vrouw en mijn kleinkinderen."

Omdat de zorg op twee locaties gewoon door moest gaan, draaiden alle afdelingen van het MST met dubbele bezetting. De bezoektijden waren beperkt.

Het nieuwe gebouw, dat 239 miljoen euro heeft gekost, gaat maandag op volle toeren draaien. 

1/2Zo'n 7800 apparaten gaan naar de nieuwbouw ANP
2/2De nieuwe locatie is maar een paar honderd meter verderop ANP