Politie controleert bij station Keulen
NOS Nieuws

Aantal aangiftes jaarwisseling Keulen fors gestegen

In Keulen is het het aantal aangiftes van aanranding en beroving tijdens de jaarwisseling fors gestegen, tot 379. In zo'n 40 procent van de gevallen gaat het om seksueel geweld.

De sterke stijging van het aantal aangiftes zou te maken hebben met het feit dat veel vrouwelijke slachtoffers niet in Keulen wonen, maar daar uit waren en in hun eigen woonplaats aangifte hebben gedaan. Die informatie is nu bij het onderzoek in Keulen aangekomen.

De politie zoekt de daders vooral onder mannen van Noord-Afrikaanse afkomst. Grotendeels gaat het om asielzoekers of mensen die zich illegaal in Duitsland ophouden. Onderzocht wordt nog of de verdachten in verband kunnen worden gebracht met concrete misdrijven. Het team dat onderzoek doet is uitgebreid tot meer dan honderd ervaren rechercheurs.

Bielefeld

Ook zijn er meer aangiftes binnengekomen van aanranding en beroving tijdens de jaarwisseling in Hamburg. Dat aantal staat nu op 108.

Ook uit de plaats Bielefeld in Noordrijn-Westfalen komen berichten van aanrandingen. Daar zouden zo'n 500 mannen met geweld een disco zijn binnengedrongen en vrouwen hebben lastig gevallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl