NOS Voetbal

Klaassen is nog niet klaar voor het buitenland

Klaassen is nog niet klaar bij Ajax

Voor Ajax start volgende week de tweede seizoenshelft met de altijd beladen wedstrijd tegen ADO Den Haag. De voorbereiding van de Amsterdammers vindt plaats in het Turkse Belek, waar trainer Frank de Boer zijn ploeg klaarstoomt voor het duel in Den Haag.

Een belangrijke speler in de plannen van De Boer is Davy Klaassen, mits deze fit blijft. De aanvallende middenvelder, dit seizoen door blessures al enkele duels afwezig, overstrekte woensdagochtend zijn rechterknie. Klaassen moest daarom donderdag plaatsnemen op de hometrainer in plaats van dat hij een balletje kon trappen op het trainingsveld.

"In een duel had ik even een 'momentje'", legt Klaassen uit. "Het is nu even rustig aan doen en afwachten."

Goede lijn ingezet

Ajax kende een goede eerste seizoenshelft. Het werd winterkampioen met drie punten voorsprong op PSV en vijf punten op Feyenoord. In de twee wedstrijden voor de winterstop liet Ajax zich echter niet van zijn beste kant zien: 1-0 verlies bij FC Utrecht en een benauwde 2-1 zege op hekkensluiter De Graafschap.

  • Pro Shots
    Davy Klaassen tijdens de training eerder deze week
  • Pro Shots
    Klaassen, het 'schoenenmerk'

Klaassen is ervan overtuigd dat het incidenten waren. "Aan het begin van het seizoen werd vooral de nadruk gelegd op de verdediging. Daarna kwam er aandacht voor attractiviteit. Er hebben erg leuke duels tussen gezeten. Dat is beter dan vorig seizoen."

In Belek staat Klaassens ploeggenoot Ricardo van Rhijn in de belangstelling van de Turkse media, omdat hij op de nominatie staat naar Galatasaray te verhuizen. De vraag rijst of Klaassen ook nadenkt over een vertrek. "Op dit moment zeker niet. Ik heb niet het gevoel dat ik er klaar voor ben. En ik heb het bij Ajax nog prima naar mijn zin."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl