1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
RTV Noord
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Verdachte in zaak Jesse van Wieren eerder veroordeeld

De man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Jesse van Wieren in Kloosterburen is eerder in aanraking met justitie geweest. De 25-jarige Rhowan P. stond onder toezicht van SVG verslavingsreclassering, meldt RTV Noord.

De verdachte kreeg in 2010 negen maanden cel voor woninginbraak, vernieling, drugsbezit en diefstal. De politierechter noemde hem toen "een straatrat, gevormd door het leven op straat". Volgens de officier van justitie heeft de man een slechte jeugd gehad.

Ruzie

P. werd dinsdag samen met zijn 27-jarige vriendin opgepakt. Ze worden ervan verdacht Jesse van Wieren te hebben vermoord en daarna te hebben begraven in de achtertuin van hun huis in Kloosterburen. De advocaat van P. bevestigt dat er vooraf aan de dood van Van Wieren een ruzie in het huis is geweest.

Burgemeester Koos Wiersma van de gemeente De Marne, waar Kloosterburen onder valt, heeft laten weten dat er een onderzoek komt naar de zorgkwaliteit van Stichting Keroazie. De vriendin van P. kreeg van deze stichting ambulante begeleiding.

Advertentie via Ster.nl