NOS Nieuws

Dijkhoff: wie zich gedraagt als in Keulen, is geen echte vent

Dijkhoff: wie zich gedraagt als in Keulen, is geen echte vent

Staatssecretaris Dijkhoff vindt dat mannen die zich gedragen zoals de aanranders in Keulen "geen echte vent" zijn. "Het is gewoon een achterlijke manier van met elkaar omgaan."

Hij is het niet eens met PVV-leider Wilders dat dit soort "seksueel terrorisme" toeneemt door de grote stroom asielzoekers die naar Europa komt.

Wilders schreef eerder deze week in een open brief dat hij vreest dat gebeurtenissen als in Keulen, ook in Nederland kunnen voorkomen.

"Een aanranding kan in Nederland ook gebeuren, dat klopt", zegt Dijkhoff. "Maar wat is daar dan mee gezegd? Er zijn ook heel veel mensen die geen asielzoeker zijn, die zich daar schuldig aan maken."

Normen en waarden

Hij vindt dat alle daders moeten worden vervolgd, en dat daar voor asielzoekers dan bijkomt dat hun kans op een verblijfsstatus een stuk kleiner wordt.

Volgens de staatssecretaris voor asielzaken krijgen nieuwkomers in Nederland al voorlichting over de omgang met vrouwen. Hij wil wel bekijken of die nog moet worden verbeterd.

"Het maakt mij niet uit waar je vandaan komt", zegt hij. "Wij maken iedereen duidelijk dat je in ons land komt, met onze normen en waarden. En dat we die niet voor jou gaan aanpassen. En dat je respect moet hebben voor andersdenkenden, voor homoseksuelen en voor vrouwen; gewoon voor iedereen."

Rutte: gebeurtenissen Keulen walgelijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl