NOS SchaatsenAangepast

Kramer weet wat hij wil: de 10 km op een EK

Kramer weet wat hij wil: de 10 op een EK

De EK allround van komend weekend kunnen zomaar eens de laatste EK allround zijn waar Sven Kramer aan meedoet. Komende zomer wordt er besloten of op het toernooi de 10 kilometer wordt ingeruild voor de 1.000 meter. "En dan is er voor mij weinig te halen", zegt de zevenvoudig Europees kampioen.

Het kan ook zijn dat de 10 kilometer plaats moet maken voor de 3 kilometer, zoals de Nederlandse en Poolse schaatsbond hebben voorgesteld. "Maar ik weet niet of dat mijn beslissing zal veranderen", aldus de Fries.

Maar Sven Kramer zou Sven Kramer niet zijn als hij niet meer zou weten. In de wandelgangen wordt er gesproken over een voorstel van de technische commissie van de ISU. Die commissie zou een EK afstanden willen introduceren. "Ja, dat heb ik ook gehoord." Dat toernooi zou dan om en om gehouden worden met de EK allround. "Ik vind het allemaal best."

Bottomline: Kramer weet wat hij wil en wacht rustig af. Als er volgend jaar op de EK een 10 kilometer op het programma staat, verschijnt Kramer aan de start. Is die afstand er niet, dan geeft Kramer forfait.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl