Michel Platini is meer verkiesbaar als voorzitter van de FIFA
NOS Voetbal

Platini trekt zich terug als FIFA-kandidaat

Michel Platini heeft zich definitief uit de race om het FIFA-voorzitterschap teruggetrokken. De mededeling van de Fransman is niet veel meer dan een formaliteit, aangezien hij voor acht jaar geschorst is door de ethische commissie van de FIFA. Die commissie achtte bewezen dat hij in 2011 betalingen van Sepp Blatter heeft aangenomen die tegen de regels waren.

Tegen de Franse krant L'Equipe zegt Platini: "Ik trek mijn kandidatuur in. Ik kan niet doorgaan. Ik heb niet de tijd en de de financiële middelen om de kiezers op te zoeken, met de mensen te praten en me te profileren tegenover de anderen." Om te besluiten met een resoluut: "Bye bye FIFA."

26 februari

Blatter en Platini proberen hun straf nog aan te vechten bij diverse instanties, maar volgens Platini is er te weinig tijd om nog voor het voorzitterschap te gaan. De verkiezing voor de opvolging van Blatter is op 26 februari.

Nog vijf kandidaten

Door het afhaken van Platini zijn er nu vijf gegadigden voor het voorzitterschap van de mondiale voetbalbond. De Jordaanse prins Ali bin al-Hussein en sjeik Salman bin Ebrahim al-Khalifa uit Bahrein zijn de zwaargewichten onder de kandidaten. De anderen zijn de Zwitser Gianni Infantino, naar voren geschoven door de UEFA, de Fransman Jérôme Champagne en de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl