Jesse van Wieren
NOS Nieuws

Verdachte zaak-Jesse is psychiatrisch patiënt

De man die vastzit in verband met de dood van Jesse van Wieren is een psychiatrisch patiënt. Hij staat onder behandeling van de Stichting Keroazie in Pieterburen. Ook de vriendin van de verdachte, die ook vast zit, is cliënt van Keroazie. De stichting heeft dat bekendgemaakt.

Jesse van Wieren (28) uit Leens verdween in de Oudejaarsnacht. Hij was gaan stappen in Kloosterburen. Woensdag 6 januari werd zijn stoffelijk overschot gevonden in de tuin van de verdachte.

Oefenhuis

De 25-jarige man en zijn 27-jarige vriendin zitten vast. De man had via de stichting een huis in een straat in Kloosterburen. Keroazie spreekt van een 'oefenhuis'. Daar woonde hij sinds een paar maanden onder ambulante begeleiding. Zijn vriendin wordt ook in Pieterburen behandeld. Zij logeerde met Oud en Nieuw bij haar vriend.

Keroazie begeleidt mensen met psychiatrische problemen, verstandelijke beperkingen of verslavingen. Er wordt ook woonruimte voor hen geregeld.

Verslagenheid

De stichting heeft met verslagenheid op de gebeurtenissen gereageerd. Volgens de directie waren er geen aanwijzingen dat het met de jaarwisseling zo mis kon gaan.

Niet alleen in Kloosterburen wonen psychiatrisch patiënten midden tussen de mensen. Keroazie heeft ook 'oefenhuizen' in andere plaatsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl