NOS Nieuws

Inspectie: scholen noorden mogen zelf beslissen over inhalen lessen

Scholen mogen zelf beslissen of niet gehouden lessen ingehaald moeten worden. Dat zegt de Onderwijsinspectie tegen RTV Drenthe.

Veel scholen in het noorden zijn al drie dagen dicht vanwege de ijzel. "We hebben hier te maken met een situatie van overmacht en daar houden wij als onderwijsinspectie dan ook rekening mee", zegt Jan Willem Swane van de Onderwijsinspectie.

Ger de Vos van de Christelijke Onderwijsgroep Drenthe heeft nog geen besluit genomen over het inhalen van lessen. "Officieel hebben we twee calamiteitendagen die we mogen inzetten, maar daar zijn we nu al doorheen."

Winter van 1979

De Vos laat de lesprogramma's op de scholen de komende tijd waarschijnlijk een beetje aanpassen. "Volgens mij moeten we er met de kinderen de komende tijd iets harder aan trekken en bijvoorbeeld een muziekles een keer laten vervallen en vervangen door een extra uurtje rekenen. Dan is de achterstand zo ingehaald."

"Bij de heftige winter van 1979 was ik schooldirecteur en toen hebben we gemiste lessen ook binnen de normale lesdagen ingehaald. Dat moet nu ook kunnen", aldus De Vos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl