1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS
NOS Nieuws

Telefoon Dascha Graafsma gevonden

De mobiele telefoon van de door een trein doodgereden Dascha Graafsma uit Hollandsche Rading is gevonden. Twee jongens vonden de iPhone 5 aan het eind van de middag in een klimop op een boom bij een speelveldje. Dat is vlak bij de plek waar eerder haar id-kaart was gevonden en ook dicht bij de bewakingscamera die haar kort voor haar dood nog in beeld kreeg.

Een woordvoerder van de politie Midden-Nederland weet niet of de telefoon belangrijke nieuwe informatie bevat over wat zij in haar laatste uren heeft gedaan. "De telefoon is nat geworden. Dat betekent dat hij eerst dagen zal moeten drogen, voordat we ermee aan de slag gaan." Daarnaast heeft de politie via haar provider al informatie over haar bel-, sms- en appgedrag bekeken.

Trein

Het 16-jarige meisje werd in de nacht van 27 op 28 november om 05.20 uur bij station Hilversum Sportpark aangereden door een trein. De machinist zag haar op het spoor lopen. Hij zei dat ze geen moeite deed om een aanrijding te voorkomen.

Mede daardoor ging de politie ervan uit dat Dascha zelfmoord had gepleegd. Haar vader geloofde dat niet en sprak zijn twijfels uit in de media. Daarna werd opnieuw een onderzoek ingesteld. Dat leverde geen nieuwe feiten op, behalve dan dat ze alcohol had gedronken en geen drugs had gebruikt.

Onduidelijk bleef waar het meisje tussen 02.00 uur en het moment van de aanrijding precies is geweest. 02.00 uur is het tijdstip dat zij een discotheek in het centrum van Hilversum verliet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl