NOS Nieuws

Wilders vindt Rutte onzichtbaar in Keulen-zaak

PVV-leider Wilders wil dat ook premier Rutte reageert op de grote aanrandingszaken in Duitsland. Dat schrijft hij in een open brief. Wilders: "Na de islamitische terreur, de seksuele jihad. Maar we horen u niet. Hallo, meneer de minister-president? Bent u er nog?"

De mannen die de vrouwen tijdens Oud en Nieuw aanvielen, hadden een Noord-Afrikaans uiterlijk. Er zijn nog geen daders aangehouden.

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft nog niet op de brief van Wilders gereageerd.

Huiveringwekkend

Eerder vandaag reageerde vice-premier Asscher namens het kabinet op de gebeurtenissen. "Seksueel geweld is een afschuwelijke aantasting van de menselijke waardigheid", zegt Asscher.

"Vrouwen die slachtoffer zijn geweest van aanranding of verkrachting vertellen dat ze zich nog jaren of zelfs hun leven lang onveilig blijven voelen. De massale aanranding in Keulen is daarom zo huiveringwekkend."

Armlengte

Asscher is het niet eens met de tip van de Keulse burgemeester aan vrouwen om op een armlengte afstand van mannen te blijven.

"Iedere vrouw heeft het recht op vrijheid en veiligheid in onze samenleving en nadat zoiets ergs gebeurd is, past het niet ook maar de suggestie te wekken dat de slachtoffers er zelf iets aan hadden kunnen doen. Het korterokjesargument is gelukkig allang niet meer acceptabel om seksueel geweld te bagatelliseren", aldus Asscher.

Aangiften

Wilders spreekt van seksueel terrorisme en zegt dat het "op kleinere schaal" ook al in Nederland gebeurt. "Steeds meer vrouwen worden lastiggevallen", schrijft Wilders in zijn open brief.

De Nationale Politie herkent zich niet in dit beeld. Er is geen sprake van een opvallende toename van het aantal aangiften of van andere signalen. "En zoiets als er in Keulen is gebeurd, hebben we in Nederland niet gezien", zegt een woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl