1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
RTV Utrecht
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Provincie Utrecht gaat 'Tourpiemel' Oudewater te lijf

De provincie Utrecht gaat hardnekkige Tourbeschilderingen van het wegdek verwijderen in Oudewater. Dat laat burgemeester Pieter Verhoeve (SGP) weten na een gesprek met de provincie.

Voor Oudewater betekent dit een definitief afscheid van de veelbesproken 'Tourpiemels' in de stad. Een half jaar na dato zijn bekladdingen nog altijd zichtbaar. "Het is een hele opluchting", laat SGP-burgemeester Verhoeve weten op Twitter. "Hij zou eigenlijk langzaam wegslijten, maar allerlei teksten en tekens van de Tour zijn nog altijd te zien en die worden nu weggehaald", zegt Verhoeven tegen RTV Utrecht.

Op het Tourparcours in Oudewater werden afgelopen zomer meerdere piemels en teksten geschilderd. Een inwoner probeerde een van de afbeeldingen al eens weg te schrobben. Hij wilde daarmee voorkomen dat het Tour de France-peloton ermee geconfronteerd zou worden. Zijn inspanningen waren vergeefs.

Volgens Ed Meerwijk van het Utrechtse schoonmaakbedrijf Meerwijk is de asfaltbekladding makkelijk weg te halen. "We hebben een apparaat waarmee we kokend water met een hoge druk op het wegdek spuiten. Dat kokende water lost de verf op."

RTV Utrecht
Zo ligt de tekening er momenteel bij

Advertentie via Ster.nl