Weg naar Tokio gaat voor waterpoloërs via Belgrado en Rio

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Weg naar Tokio gaat voor waterpoloërs via Belgrado en Rio

Waterpolocoach Robin van Galen pakte in 2008 goud op de Spelen van Beijing met de waterpolovrouwen. Nu is hij bondscoach bij de mannen en is hij een nieuw traject gestart en die leidt naar de Spelen van 2020 in Tokio.

Van Galen tekende in 2013 een contract tot en met de Spelen van Rio. Vandaag verlengde hij zijn verbintenis tot 2020.

"Ik coach nu al 28 jaar, heb heel veel teams begeleid. Maar dit proces is toch wel een van de mooiste, omdat je vanaf de grond af iets kunt opbouwen. En de reis naar het uiteindelijke doel, dat geeft heel veel energie."

Belgrado eerste horde

Het uiteindelijke doel voor de ploeg van Van Galen ligt dus op de Olympische Spelen van Tokio, Rio komt te vroeg voor zijn team. Toch sluit Van Galen deelname aan de Spelen in Brazilie niet uit. Het Europees kampioenschap in Belgrado, dat komend weekeinde begint, kan een eerste stap zijn op weg naar Rio.

De beste twaalf landen kwalificeren zich namelijk voor het Olympisch kwalificatietoernooi. Wel is Van Galen voorzichtig in zijn voorspelling.

"Ergens tussen plaats negen en zestien zullen we eindigen, dat is de verwachting. De top-12 is ons doel, de stap naar de eerste acht is nog te groot. Maar de verschillen zijn zo klein, dus als we goed spelen kunnen we negende worden, maar als we slecht spelen zomaar vijftiende of zestiende."

STER Reclame