Een vrouw legt een gipsverband aan
NOS Nieuws

Ziekenhuizen druk met botbreuken

De afdelingen spoedeisende hulp van de ziekenhuizen in het noorden van het land hebben het erg druk door de gladheid. Er komen meer mensen met botbreuken binnen dan gebruikelijk.

De meldkamer Noord-Nederland meldt dat er 150 gevallen van ijzelletsel zijn in de drie noordelijke provincies. Het gaat vooral om breuken en kneuzingen.

Bij het Medisch Centrum Leeuwarden zijn tot nu toe veertig mensen binnengekomen met botbreuken als gevolg van valpartijen. Vier van hen hebben ook een hersenschudding. Het Universitair Medisch Centrum in Groningen zegt dat de meeste slachtoffers van de gladheid letsel hebben aan hun pols, enkel of knie.

Een totaaloverzicht van het letsel als gevolg van de gladheid in het noorden is nog niet beschikbaar.

De meeste bussen van Arriva in Friesland, Groningen en Drenthe rijden vandaag niet. De maatschappij heeft besloten dat ze ook vanavond niet de weg op gaan, in verband met de gladheid. Alleen de stadsdienst in Leeuwarden rijdt.

Wel ov, geen ov: gladheid in Noord-Nederland

De NS-treinen hebben in de noordelijke provincies nog steeds last van vertraging. Op de trajecten Zwolle-Leeuwarden en Zwolle-Groningen rijden minder treinen. De vertraging is 30 tot 60 minuten. Naar schatting houden de problemen nog de rest van de dag aan.

Ook rechtszaken ondervinden hinder van de gladheid. De rechtbank in Leeuwarden blijft door de verwachte weersomstandigheden ook morgenochtend gesloten. Vandaag waren alle zittingen in Leeuwarden ook al geannuleerd wegens de gladheid. In Zwolle worden geen zaken van het gerechtshof behandeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl