Van Galen vier jaar langer bondscoach waterpoloërs

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Galen: blij dat ik het af mag maken

Robin van Galen heeft zijn contract als bondscoach van de waterpoloërs met vier jaar verlengd. Hij is nu tot en met de Olympische Spelen van Tokio in 2020 aan de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) verbonden.

Van Galen tekende in 2013 een contract tot en met de Spelen van Rio. In de aanloop naar het EK waterpolo geeft hij aan dat hij nog niet klaar is met zijn werk. Van Galen wil met de waterpoloploeg de wereldtop bereiken.

"Het is heel mooi dat je nu echt verder kan bouwen in de komende vier jaar, voorbij Rio en richting Tokio. We boeken veel vooruitgang en zijn nu subtop van Europa. We moeten nog veel stappen maken. Ik ben blij dat ik dat af mag maken."

Het Europees kampioenschap staat van 10 tot en met 23 januari op het programma in het Servische Belgrado. Nederland is ingedeeld in groep A bij Montenegro, Spanje en Slowakije. De Europees kampioen kwalificeert zich voor de Spelen van Rio. Vier andere landen hebben nog kans op deelname op het OKT.

Programma Nederland op het EK

DatumTijdTegenstander
Zondag 10 januari18.15 uurMontenegro
Dinsdag 12 januari09.30 uurSlowakije
Donderdag 14 januari16.45 uurSpanje

De eerste wedstrijd tegen Montenegro is live te zien op NOS.nl. Het commentaar komt van Joop Vernooy.

STER Reclame