Politiecommissaris Wolfgang Albers (links)
NOS Nieuws

Tientallen vrouwen aangerand en beroofd in Keulen

Tientallen vrouwen zijn tijdens de jaarwisseling in Keulen aangerand en beroofd door een grote groep mannen. Ten minste één vrouw is verkracht, volgens de politie.

Er zijn zestig aangiften van zedendelicten en diefstal gedaan. Vijf verdachten zijn aangehouden. Ze zijn 18 tot 24 jaar.

Op Oudejaarsavond hadden zo'n duizend mensen zich verzameld bij het centraal station van Keulen. Vanuit deze massa vormden zich kleinere groepen die vrouwen belaagden. Tientallen vrouwen werden omsingeld en betast. Volgens de politie was dat deels als afleiding om hun portemonnee en telefoon te stelen.

'Zwaar beschonken'

Volgens getuigen en de politie ging het om meer dan veertig mannen met een "Arabisch en Noord-Afrikaans uiterlijk die zwaar beschonken waren" en die elkaar kenden. Er ontstond eerder al een grimmige situatie toen mensen vuurwerk op elkaar afvuurden. Volgens de politie was de groep "totaal ontspoord en agressief" en niet onder de indruk van de aanwezigheid van de politie.

De Keulse politie heeft een onderzoeksteam opgericht dat onder andere videobeelden van het station tijdens de nieuwjaarsnacht gaat bekijken. Morgen houden de burgemeester en de politie van Keulen crisisoverleg.

Politiecommissaris Wolfgang Albers noemde het vandaag op een persconferentie "een volledig nieuwe dimensie van geweld" en zei dat de vrouwen slachtoffer zijn van "een vorm van verkrachting".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl