Peter Bosz Pro Shots
NOS Voetbal

Bosz vertrekt per direct bij Vitesse

Trainer Peter Bosz vertrekt bij Vitesse. Hij gaat per direct aan de slag bij Maccabi Tel Aviv, de regerend landskampioen en medekoploper in Israël, waar Jordi Cruijff technisch directeur is. Bosz heeft een contract getekend voor anderhalf jaar.

Assistent-trainer Rob Maas neemt voorlopig de taken van Bosz bij Vitesse over. Technisch directeur Mohammed Allach prijst Bosz voor de "uitstekende voetbalvisie", die hij de voorbije tweeënhalf jaar heeft getoond in Arnhem.

"Maar we wilden Peter niet voor de voeten lopen bij deze uitdaging die voorbij kwam. We hebben een sterke en brede technische staf die voorlopig het werk kan voortzetten", zegt Allach op de website van de club.

Maas: iemand moet voor de groep staan

Bosz was sinds 2013 werkzaam bij Vitesse. "Maccabi heeft mij al een aantal keer benaderd", zegt Bosz. "Ik heb geluisterd naar hun plannen en besloten de uitdaging aan te gaan. In het leven komen er soms dingen voorbij en dit is zo'n moment."

Hij gaat de club uit Arnhem missen, zegt hij. "Ik heb bij Vitesse met enorm veel plezier gewerkt. De faciliteiten zijn uitstekend en met de hele staf en de mensen binnen de club heb ik geweldig samengewerkt."

Maccabi kwam dit seizoen uit in de Champions League. In de voorronde werd FC Basel uitgeschakeld, maar in groepsfase werd er tegen Chelsea, Dinamo Kiev en FC Porto geen punt behaald.

Augustus 2015: Bosz begint niet helemaal opnieuw

STER reclame