NOS Nieuws

35 jaar Jeugdjournaal: een groot feest

35 jaar Jeugdjournaal: presentatoren kijken terug

"Het was één groot feest, werken bij het Jeugdjournaal", zegt Roos Moggré, een van de oud-presentatoren die terugblikken op hun tijd bij het programma in de jubileumuitzending Jeugdjournaal 35 jaar!

In de speciale uitzending gaat Jeugdjournaalpresentator Nick Renooij op pad met zijn voorgangers. Hij praat met onder anderen Marga van Praag, Robert ten Brink, Frank du Mosch, Milouska Meulens, Aldith Hunkar, Brecht van Hulten en Pepijn Crone.

'Auditie duurde weken'

"Het was een enorme eer om bij het Jeugdjournaal te werken", zegt Robert ten Brink, die het programma presenteerde in de jaren 80. "Ik moest auditie doen in een enorme pool van kandidaten. Dat duurde weken."

Aldith Hunkar noemt het Jeugdjournaal haar "beste baas". " Ik mocht me bemoeien met allerlei dingen. Ik mocht af en toe op reportage en natuurlijk heb ik uren en uren doorgebracht in de Jeugdjournaal-studio."

Voor Brecht van Hulten, presentator van 2000 tot 2005, is het interview met Willem-Alexander en Máxima in 2002 een van de mooiste herinneringen. "We klopten op de deur en ze deden zelf open. Dat hadden we totaal niet verwacht. Toen vloeiden alle zenuwen als vanzelf weg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl