L1

Postcode Loterij-verliezer Kamal Maihouane uit Sittard moet het doen met een bloemetje. Hij hoeft niet alsnog op een zak geld van de loterij te rekenen, heeft de Postcode Loterij laten weten.

Maihouane speelt al drie jaar mee, woont in de winnende straat en dacht aanvankelijk dat hij net als zijn buren miljonair was geworden. Maar vervolgens kwam de domper. Omdat hij eind vorig jaar te weinig geld op zijn rekening had staan, had de Postcode Loterij geen geld kunnen afschrijven. Daardoor deelde hij niet mee in de Kanjer die op zijn postcode viel.

De organisatie vindt het "uiteraard heel vervelend" dat de man miljoenen misliep, maar kan weinig voor hem doen. "Het is de verantwoordelijkheid van de deelnemer zelf om te zorgen dat er genoeg geld op de rekening staat", zegt Martijn van Klaveren van de Postcode Loterij tegen L1.

"We doen meerdere pogingen om geld af te schrijven. Lukt het niet, dan krijg je geen waarschuwing en speel je niet mee."

Maihouane dacht vrijdagavond een half uur dat hij miljonair was, maar sloeg aan het twijfelen toen ze niet met een cheque bij hem aanbelden. Pas nadat hij de loterij had gebeld, kwam hij erachter dat het geld niet was afgeschreven.

Hij heeft inmiddels een telefoontje gehad van de Postcode Loterij. Naast het bosje bloemen, mag hij ook een kijkje achter de schermen nemen bij het buurtfeest dat de Postcode Loterij voor de winnaars in Sittard organiseert. 

STER reclame