EPA

De auto van Nigel Farage, de leider van de Britse anti-EU-partij UKIP, is mogelijk gesaboteerd. Een wiel van zijn auto kwam los terwijl hij op een Franse snelweg reed, waardoor hij de macht over het stuur verloor. De politie heeft tegen hem gezegd dat er sprake was van kwade opzet, meldt de Britse krant Daily Mail.

Het ongeluk gebeurde vorig jaar oktober op een snelweg in de buurt van Duinkerken. Farage was op de terugweg van een reis naar Brussel toen hij merkte dat zijn Volvo niet meer deed wat hij wilde. Terwijl hij vaart minderde, verloor hij een wiel en de auto kwam tot stilstand.

Hij moest naar eigen zeggen over de vangrail springen om niet overreden te worden.

Vier losse wielen

Volgens de politie waren de schroeven van alle vier de wielen losgedraaid, zegt Farage. "De Franse politie zei dat het kan gebeuren dat de schroeven van een wiel losraken, maar niet van alle vier." Er zouden ook automonteurs naar zijn auto hebben gekeken die het verhaal bevestigden. 

De UKIP-leider besloot geen aangifte te doen van het incident. Waarom hij dat niet deed, is onduidelijk. Farage is ook niet eerder met het verhaal naar buiten gekomen. Pas toen de Daily Mail hem met het verhaal confronteerde, wilde hij erover praten.

Farage weet niet wie er achter de mogelijke sabotage zit. "Ik heb geen flauw idee. Eerlijk gezegd verbaast me niets meer, gezien de manier waarop mijn leven is geweest de afgelopen jaren." Hij zegt dat hij eerder doelwit is geweest van een aanslag.

Vliegtuigcrash 

Het is niet de eerste keer dat Farage in een gevaarlijke situatie terechtkomt. In mei 2010 stortte een vliegtuigje waarin hij zat vlak na het opstijgen neer. Met een bloedend gezicht werd hij uit het wrak gehaald.

STER reclame