Politie bij nationaal vuurwerk bij Erasmusbrug
NOS Nieuws

Terreurdreiging rond vuurwerkshow Erasmusbrug

Op oudejaarsavond in Rotterdam zijn vanwege een terreurdreiging extra veiligheidsmaatregelen genomen rond het Nationaal Vuurwerk bij de Erasmusbrug. Pas om 23.30 uur werd besloten dat de maatregelen konden worden afgebouwd en dat het evenement gewoon door kon gaan.

De burgemeester, de politie en de hoofdofficier van justitie kwamen die avond bij elkaar nadat er een melding was gekomen van een terreurdreiging bij het vuurwerkevenement. Later werd bekend dat hiervoor twee personen in Maastricht zijn opgepakt. Hiermee was de dreiging weg.

Veiligheidsmaatregelen

Bronnen zeggen tegen de NOS dat de dreiging uitging van een moslima. Zij werd samen met een tweede persoon opgepakt, die zou hebben willen helpen met vervoer. Direct na de dreiging kwam de politie de vrouw op het spoor.

De politie wil niets zeggen over de extra veiligheidsmaatregelen. In elk geval droegen alle agenten een extra kogelwerend vest. Het is nog niet duidelijk wat de dreiging precies inhield. Het publiek heeft niets gemerkt van het bijna afgelasten van de show.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl