Werkneemster Gerda van Renswoude
NOS Nieuws

Gerda werkt bij V&D alsof het haar eigen zaak is

Voor Gerda van Renswoude is het faillissement van V&D een "bittere pil". Bijna 25 jaar werkt ze in het warenhuis, "met hart en ziel" zoals ze zegt. En "alsof het mijn eigen zaak is".

Het wordt een sombere jaarwisseling voor de 64-jarige werkneemster, maar ze zal er de komende uren toch het beste van maken. Helemaal onverwacht is het faillissement niet: vlak voor de Kerst kwam het nieuws dat V&D uitstel van betaling had gekregen. "Ik was toen heel verdrietig en emotioneel", zegt Van Renswoude.

Ze roemt de contacten door de jaren heen met haar collega's. En ook het contact met de klanten zal Van Renswoude erg missen. "We hebben veel meelevende reacties van klanten gekregen. Dat was altijd al zo, maar vooral de laatste tijd merkten we dat ze heel veel begrip voor ons hebben."

Je werk hoort bij je leven.

Werkneemster Gerda van Renswoude

Van Renswoude heeft steeds gewerkt in het filiaal in Hilversum. De laatste tijd staat ze op de afdeling waar kinder- en dameskleding wordt verkocht. "Je merkte dat het warm weer is geweest, we raakten de wintercollectie niet kwijt. Maar de laatste dagen was het ontzettend druk, vooral 's middags. Alsof de mensen wilden laten weten dat ze achter ons staan."

Begin dit jaar kwam V&D al voor het eerst in het nieuws met financiële moeilijkheden. "We hebben gedaan wat we konden. Het is zo jammer dat het niet gelukt is."

Van Renswoude had graag haar 25-jarige jubileum willen meemaken, want "wie haalt dat tegenwoordig nog". Dan zouden collega's geld hebben ingezameld en zou ze extra loon hebben gekregen, zegt ze.

Met haar 64 jaar verwacht Van Renswoude niet dat ze nog makkelijk aan de slag komt. Met haar collega's heeft ze het daar niet over gehad. "We wilden er tot nu toe nog niets van weten. Je werk hoort bij je leven."

Voor Van Renswoude is er nog een sprankje hoop. De bewindvoerders lieten vanmiddag in een verklaring weten dat ze alles in het werk stellen om een doorstart mogelijk te maken. Dat 25-jarige jubileum komt er dan wellicht alsnog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl