Een vestiging van het noodlijdende V&D in Leeuwarden
NOS Nieuws

V&D failliet verklaard, ontslag voor 10.000 werknemers

De V&D Groep is failliet verklaard door de rechtbank Amsterdam. Voor werknemers wordt ontslag aangevraagd, al mogen ze hoop houden dat ze aan het werk kunnen blijven. De warenhuizen en restaurants blijven ondanks het faillissement voorlopig open en er wordt gekeken naar een doorstart.

De reden voor het faillissement noemt een woordvoerder van het concern vooral technisch van aard. Het zou een succesvolle doorstart van het bedrijf, of delen daarvan, kansrijker maken.

'Faillissement uitstellen kon niet'

Achter de schermen wordt met geïnteresseerde kandidaten gesproken over een overname en doorstart. Er wordt volgens ingewijden onder meer gekeken naar scenario's waarin de helft van de vestigingen van het bedrijf verloren gaat.

De keten vroeg ruim een week geleden uitstel van betaling aan omdat het bedrijf in acute geldnood verkeerde.

Loon doorbetaald

Het concern heeft 62 warenhuizen. Daarnaast zijn er nog de 55 La Place-filialen binnen de warenhuizen en tientallen losse La Place-restaurants langs snelwegen, op stations, in winkelcentra en bij outlets.

Het faillissement van V&D en La Place betekent het ontslag van 10.300 mensen. Het loon van de werknemers wordt zoals gebruikelijk is bij een faillissement de komende weken overgenomen door het UWV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl