'Alles is vergeven' stond op de cover van de eerste uitgave na het bloedbad
NOS Nieuws

Herinneringseditie Charlie Hebdo jaar na bloedbad

Het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo komt volgende week met een speciale editie ter herdenking van het bloedbad van 7 januari. Daarbij kwamen twaalf mensen om het leven, onder wie acht redacteuren.

Het blad is twee keer zo dik, 32 pagina's, en er worden een miljoen exemplaren afgedrukt in plaats van de gebruikelijke 100.000 exemplaren.

In de herdenkingseditie zijn tekeningen te zien van de vermoorde cartoonisten, onder wie hoofdredacteur Stéphane Charbonnier. Een deel gaat naar het buitenland, waar al grote belangstelling is voor de speciale uitgave van de Charlie Hebdo.

Twee broers

Op 7 januari bestormden twee broers de redactie die net aan het vergaderen was en openden met kalasjnikovs het vuur. Buiten schoten ze vervolgens een agent dood die gewond op de stoep lag. Na een klopjacht werden de moslimextremisten buiten Parijs doodgeschoten.

Vrijwel gelijktijdig gijzelde een derde terrorist in het zuiden van Parijs klanten en personeel van een joodse supermarkt. Daarbij kwamen vier gijzelaars en de dader om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl