Sébastien Haller
NOS Voetbal

Nemen we afscheid van deze eredivisiespelers?

De eredivisie mag dan internationaal gezien niet de allure hebben van een topcompetitie, de talenten uit de Nederlandse competitie vinden nog altijd gretig aftrek bij buitenlandse clubs. Elke transferperiode is het een komen en gaan van stervoetballers in de dop. Voor welke spelers hangt een winters afscheid in de lucht?

Niemand twijfelt er nog aan: FC Twente-aanvoerder Hakim Ziyech gaat vertrekken uit Enschede. De sterspeler wil hogerop en het noodlijdende Twente kan momenteel elke euro gebruiken. Toch is het tot op heden opvallend stil rondom de Marokkaanse middenvelder.

Sébastien Haller toont al een jaar zijn klasse bij FC Utrecht. De Fransman scoort erop los en lijkt niet meer te houden voor de club uit de Domstad. Bijkomend voordeel: Utrecht heeft zijn opvolger al in huis: na een jaar van blessureleed is Ruud Boymans weer fit.

Oussama Tannane is de smaakmaker van revelatie Heracles Almelo. Zeven keer scoorde hij al, met als hoogtepunt de vier treffers bij Cambuur. En dat is ook opgemerkt in het buitenland. De flankspeler is in gesprek met het Turkse Galatasaray.

Spits Christian Santos maakte vorig seizoen voor NEC 23 doelpunten in de Jupiler League. Een niveau hoger heeft hij er halverwege alweer elf in liggen. Zijn contract loopt in de zomer af. Een stap hogerop voor de 27-jarige sterspeler uit Venezuela lijkt een logisch vervolg.

Colin Kazim-Richards is ongelukkig bij Feyenoord

Naast uitblinkers zijn er ook bankzitters die azen op een nieuwe club. Zo lijkt de tijd van Colin Kazim-Richards in De Kuip voorbij. De omstreden spits van Feyenoord moet Michiel Kramer voor zich dulden. Ook voor Anass Achahbar lijkt een (tijdelijk) vertrek uit Rotterdam aanstaande.

Ricardo van Rhijn is bij Ajax het slachtoffer van de enorme ontwikkeling die Kenny Tete dit seizoen doormaakt. Na drie jaar als basisspeler bij de Amsterdammers zit Van Rhijn nu op de bank en soms zelfs op de tribune. Net als voor Tannane lonkt voor Van Rhijn het Galatasaray van Wesley Sneijder.

Dan zijn er nog de aflopende contracten. Spelers die deze winter verkocht moeten worden, willen hun clubs er nog wat geld voor kunnen vangen. Onder meer Michael de Leeuw (FC Groningen) en Bartholomew Ogbeche (SC Cambuur) bevinden zich in zo'n situatie. Als er voor zowel de clubs als de spelers een lucratief aanbod komt, zijn ze weg.

En waar ligt de toekomst van Tonny Vilhena? Keert hij deze winter Feyenoord de rug toe of wacht hij tot de zomer en vertrekt hij transfervrij? Als eventuele opvolger van Vilhena zingt in Rotterdam de naam van voormalig speler Leroy Fer rond. Hij zou dan gehuurd worden van Queens Park Rangers.

Terugkeer

Mogelijk is Fer niet de enige speler die deze winter terugkeert naar de eredivisie. Ajax zoekt nog een spits en de Amsterdammers hebben hun oog laten vallen op Bertrand Traoré (ex-Vitesse) en Jeremain Lens (AZ, NEC, PSV)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl