ANP
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Speelboerderij stuurt vrouwen met boerka weg

Een islamitische man uit Tilburg gaat aangifte doen tegen een speelboerderij in Dongen die drie vrouwen wegstuurde vanwege het dragen van een boerka. Dat schrijft Omroep Brabant.

De man bezocht maandagmiddag samen met zijn drie schoonzussen, twee andere mannen en elf kinderen speelboerderij Pukkemuk in het Brabantse Dongen. De familie had van tevoren gereserveerd en werd zonder problemen binnengelaten. Een aantal familieleden zocht na binnenkomst een plekje om op te gaan bidden.

De eigenaar van de boerderij was hier niet van gediend en vroeg de vrouwen hun sluiers af te doen. Dat weigerden ze, waarna een woordenwisseling ontstond. De man beriep zich daarbij op godsdienstvrijheid. De familie vertrok uiteindelijk van het terrein.

In een verklaring benadrukt de speelboerderij dat er geen sprake was van discriminatie, maar van gedrag "dat niet past op een speellocatie voor kinderen".

'Geen gebedshuis'

"Pukkemuk is geen gebedshuis. Dat is de reden waarom we de groep hebben aangesproken", licht het bestuur toe. "Zoals we ook andere groepen aanspreken die bij kinderen of hun ouders met opvallend gedrag vragen oproepen."

Het kabinet wil het dragen van een boerka op sommige plaatsen verbieden. Het dragen van gezichtsbedekkende kleding wordt mogelijk verboden in het openbaar vervoer, het onderwijs, de zorg en in overheidsgebouwen. Wie zijn gezicht toch met een boerka bedekt, zou een boete van maximaal 405 euro kunnen krijgen.

Advertentie via Ster.nl