1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Nieuws

Dode en gewonden bij ongeluk op A2, verdachte opgepakt

A2 dicht na ernstig ongeluk.

De hoofdrijbaan van de A2 richting Utrecht is ter hoogte van Maarssen uren dicht geweest vanwege een ernstig ongeluk waarbij een dode is gevallen en zeven mensen gewond zijn geraakt. Een van de gewonden is aangehouden, omdat hij het ongeluk zou hebben veroorzaakt.

De slachtoffers, onder wie een aantal kinderen, zijn met traumahelikopters naar het ziekenhuis gebracht. De verkeersinformatiedienst VID meldt op basis van ooggetuigen dat er auto's door de lucht vlogen.

Met een noodgang

Het ongeluk gebeurde even na 09.30 uur toen een auto met hoge snelheid inreed op een andere auto, die daardoor begon te tollen en op de kop belandde. In de aangereden auto zaten zeven mensen, van wie er een is overleden.

De man die is aangehouden, was de bestuurder van de auto die tegen de andere auto botste. Hij ligt in het ziekenhuis, net als de andere gewonden. De man zat alleen in de auto.

Koen Laureij Fotografie & film
Bij het ongeluk vielen een dode en zeven gewonden

Ooggetuigen meldden op Twitter dat deze man veel te hard reed. Een van hen zegt dat hij kort voor het ongeluk met minimaal 200 kilometer per uur werd ingehaald door een Volkswagen Golf die over de vluchtstrook reed. "Hij reed me met een noodgang voorbij, totaal onverantwoord. Later stond diezelfde Golf helemaal in de kreukels naast de weg. Een andere auto was total loss."

Het ongeluk heeft geleid tot een lange file.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl