1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

'Doorstart DA lag waarschijnlijk al in de week'

Er heeft hoogstwaarschijnlijk vooroverleg plaatsgevonden over de overname van de failliete drogisterijketen DA door de Nederlandse Drogisterij Service, onderdeel van Holland Pharma. Dat zegt advocaat Theunis Meijer, die de franchisenemers van DA bijstaat.

Amper twee uur na het faillissement werd de overname al bekendgemaakt. "Hier heeft vooroverleg over plaatsgevonden", zegt Meijer in het NOS Radio 1 Journaal. "Het is misschien wat overdreven om te spreken over doorgestoken kaart, maar deze overname lag naar alle waarschijnlijkheid al in de week."

Door de overname gaan er waarschijnlijk veel banen verloren op het hoofdkantoor en bij het distributiecentrum van DA. Wat het betekent voor de ruim 250 DA-winkels die in handen zijn van franchise-ondernemers, is nog niet duidelijk.

Geen verplichting

Meijer verwacht dat de ondernemers wel iets zullen merken van het faillissement. "De goederen werden geleverd door een maatschappij die nu failliet is. Die komen dus niet meer. Of Holland Pharma die leveringen op termijn ook gaat overnemen, is niet bekend."

De zelfstandige ondernemers zijn niet verplicht om met Holland Pharma in zee te gaan, zegt Meijer. "Het systeem kent geen verplichtingen voor een contract met een nieuwe partij. Maar wat er precies gaat gebeuren, weet ik niet. De inhoud van de doorstart ken ik niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl