Het jaar 2015 is bijna ten einde. In de laatste dagen van het jaar blikte de NOS terug op de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen op gebied van nieuws en sport. 

De verschillende programma's van de NOS maakten allemaal hun eigen terugblik op het afgelopen jaar.

NOS Nieuws Jaaroverzicht

Europa kreeg te maken met een enorme vluchtelingenstroom vanuit het Midden-Oosten. Er was ontzetting in Europa na aanslagen op de westerse vrijheid. En Griekenland, dat op het nippertje binnen de eurozone bleef. Wonderbaarlijk genoeg vielen er geen gewonden bij een vallende hijskraan in Alphen aan den Rijn.

Aan de hand van de grootste verhalen neemt Rik van de Westelaken je mee door het nieuwsjaar 2015.

Het NOS Jaaroverzicht 2015

NOS Sport Jaaroverzicht

Dafne Schippers, Sjinkie Knegt, Max Verstappen en Tom Dumoulin. Dat waren de Nederlandse sporthelden die het jaar 2015 kleur gaven.

Maar er waren ook dieptepunten. Voor het eerst sinds 1984 ontbreekt het Nederlands voetbalelftal op een Europees Kampioenschap. Presentator Gert van 't Hof maakt een rondgang langs het afgelopen sportjaar.

NOS Sport Jaaroverzicht 2015 Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

NOS Jeugdjournaal Jaaroverzicht 

In het Jaaroverzicht van het NOS Jeugdjournaal zie je het belangrijkste en natuurlijk ook het leukste nieuws van het het jaar. 

In de studio praat presentatrice Siham Raijoul met kinderen die dit jaar in het nieuws waren. En Kenny B zingt een speciale versie van zijn grote hit Parijs.

Jeugdjournaal Jaaroverzicht

NOS Oranje Jaaroverzicht 

2015 was het jaar waarin Willem-Alexander zich behalve als koning van het volk ook liet gelden als inhoudelijk vorst. Hij sprak met onder meer president Obama en bracht een bezoek aan China.

Ook sprak de koning tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Astrid Kersseboom blikt terug.

NOS Oranje Jaaroverzicht

Het jaar in beeld

Een selectie van de mooiste en aangrijpendste nieuwsfoto's van het afgelopen jaar. De aanslagen in Parijs, de vluchtelingenproblematiek in Europa en in Nederland onder meer de start van de Tour de France in Utrecht en Sail in Amsterdam. 

Bekijk de foto's hier.

Uit het Leven

Tot slot blikt de NOS net als vorige jaren terug op de levens van mensen die het afgelopen jaar zijn overleden. Een eerbetoon aan beroemde en minder beroemde mensen, die door hun daden, verdiensten of vindingen invloed hebben gehad op ons leven.

Naast een uitzending van ruim een uur, gepresenteerd door Herman van der Zandt, is er ook een speciale pagina waarin een aantal van die bijzondere mensen nog een keer in de schijnwerpers staat. 

NOS Uit het Leven 2015 Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Jaaroverzicht NOS op 3

Er volgt nog één jaaroverzicht op 31 december. Dan zendt NOS op 3 op NPO 3 FM een jaaroverzicht uit tussen 18.00 en 20.00 uur. Daarin wordt het belangrijkste nieuws gebracht in combinatie met de 3FM-muziek van het afgelopen jaar.   

STER reclame