1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Politie extra alert op aanslagen rond jaarwisseling

De politie in Amsterdam heeft opdracht gekregen om rond de jaarwisseling extra scherp te zijn op onder meer bakfietsen, omdat terroristen daar mogelijk een aanslag mee willen plegen.

Alle agenten in de stad hebben een memo gekregen waarin staat dat ze alert moeten zijn op (bak)fietsen op drukke plekken in de stad. De bakfietsen kunnen worden voorzien van explosieven.

Volgens de krant zegt de politie dat er geen concrete aanwijzingen zijn voor een aanslag, maar dat er wel signalen zijn die wijzen op dreiging in de periode tussen Kerst en Oud en Nieuw.

Waarschuwing

Sinds de aanslagen in Parijs geldt in heel Nederland een verhoogde paraatheid. Zaterdag zei de politie in Oostenrijk dat verschillende Europese hoofdsteden gewaarschuwd zijn voor een aanslag tussen Kerst en Oud en Nieuw.

Volgens een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) is dit een breed verspreide dreigingsmelding, waarbij niet alleen wordt gesproken over (bak)fietsen, maar ook over rugzakken en auto's. Vooralsnog zijn er geen concrete aanwijzingen van dreiging tegen Nederland.

De politie van Amsterdam en de landelijke politie willen niet reageren op het bericht. Ook een woordvoerder van de gemeente Amsterdam kon geen toelichting geven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl