NOS Nieuws

Eigenwijze zeeolifant blokkeert kustweg in VS

  • Politie Californië
  • Politie Californië
  • Politie Californië

Een eigenwijze zeeolifant heeft in de Amerikaanse staat Californië een paar uur het verkeer ontwricht. Het dier waggelde vanuit het water een weg langs de kust bij San Francisco op en leek niet van plan terug te gaan.

De verkeerspolitie werd ingeschakeld na telefoontjes van ongeruste automobilisten. Het verkeer werd stilgelegd terwijl de agenten probeerden het dier terug te lokken naar de Baai van San Pablo. Maar daar leek het dier niet bepaald van gediend. "Het was een heel vastberaden zeeolifant", zegt een van de agenten.

"Maar hij leek heel overtuigd om de weg over te steken. Iedere keer als we 'm eindelijk weer in het water hadden gelokt, wachtte hij tot we wegliepen en kroop hij weer terug aan land."

Eigenwijze zeehond waggelt kustweg op in VS

Het duurde enkele uren voordat de agenten het vrouwtje van ruim 200 kilo eindelijk terug hadden gelokt. Doordat het eb werd, kon het dier moeilijker weer aan land komen. De verkeerspolitie hield nog wel enkele uren een oogje in het zeil.

"Omdat het donker werd, zijn we gestopt met het volgen van de zeeolifant. Maar we blijven het gebied nog wel controleren. We hopen dat ze dankzij het laagtij terug heeft kunnen zwemmen naar zee", liet de politie later weten op Twitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl