ANP
NOS Nieuws

Boete voor discriminerende politiedocent

Een politiemedewerker heeft een boete van 350 euro gekregen voor discriminerende uitlatingen over moslims op Facebook. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Rotterdam bevestigd.

De politieman, die werkzaam was als docent bij het landelijke dienstencentrum van de politie, schreef in september vorig jaar op Facebook: "Ik haat moslims. Punt. Ben er klaar mee". Dat is volgens het OM onnodig grievend jegens een bepaalde groep mensen. Een maand later schreef hij: "Ik ben helemaal klaar met de K islamieten. Ik hoop dat ze allemaal zeer snel een langzame dood sterven. Oftewel dood aan de islam!!!". Die laatste uitspraak vat het OM op als kritiek op een godsdienst en dat is in Nederland niet strafbaar.

Aangifte

Tegen de politieman is door vier personen aangifte gedaan. Het Landelijk Expertise Centrum Discriminatie van het OM oordeelde dat de eerste uitspraak van de politieman strafbaar is. Het OM heeft hem daarop een transactie aangeboden. Dat heeft hij begin deze maand geaccepteerd.

De politieman wordt nu niet verder vervolgd. Volgens een woordvoerster van het OM is dit volgens de richtlijnen.

De vier aangevers zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Ze kunnen nog een zogenaamde artikel 12-procedure aanspannen om alsnog strafvervolging af te dwingen. Er is een disciplinair onderzoek tegen de man gestart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl