Geanimeerde weergaven van het nieuwe ziekenhuis in Vlissingen
NOS Nieuws

10,6 miljoen voor Vlissings ziekenhuis via crowdfunding

Een Zeeuwse investeerder heeft 10,6 miljoen euro opgehaald voor een grote verbouwing van het Vlissingse Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. Het is voor het eerst dat een ziekenhuis wordt gefinancierd met een crowdfundactie.

Henk van Koeveringe van Zeeland Investments Beheer is blij dat het doel gehaald is, zegt hij tegen Omroep Zeeland. "Het geld is binnen. We hebben alles wat we nodig hebben. Het feest kan beginnen."

Zeeuwen

Het hele project kost 20,6 miljoen euro. Iets meer dan de helft daarvan is dus gefinancierd door particuliere investeerders, de rest leent de investeerder van de bank.

Het grootste deel van de investeerders in het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis is volgens Van Koeveringe Zeeuws. "Dat geeft aan dat de mensen betrokken zijn bij hun instituut, dat ze het omarmen. We hopen dat dit de mensen dichter bij de zorg brengt, en de zorg dichter bij de mensen."

Verbouwing

In september gaf de AFM toestemming voor de crowdfundactie. Een projectontwikkelaar koopt met het geld het bestaande pand en de grond op, financiert de verbouwing en verhuurt daarna het nieuwe pand aan het ziekenhuis.

De verbouwing van het ziekenhuis moet op 2 januari van start gaan en moet aan het eind van dat jaar zijn afgerond. Tijdens de verbouwing blijft het ziekenhuis open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl