NOS Wielrennen

'Hele uitdaging, jongens zijn Europees kampioen'

"Ik ga voor Rio.'' Theo Bos is voor de camera van de NOS duidelijk over zijn toekomstplannen. De sprinter van wielerploeg MTN-Qhubeka pakt zijn oude discipline van het baanwielrennen weer op en gaat zich proberen te plaatsen voor de Olympische Spelen in Brazilië.

"Ik speelde al een tijdje met de gedachte na het NK teamsprint in november'', liet Bos weten voorafgaand aan de NK baanwielrennnen in Alkmaar.

"Zoals iedere winter rijd ik op de baan. Ik heb dit jaar het NK teamsprint gereden en dat voelde zo goed, het ging zo snel en makkelijk. Toen dacht ik: dit voelt wel goed, misschien zit er nog meer in."

Bos, die in het verleden vooral succesvol was op de sprint en de keirin, mikt op een plek bij de teamsprintselectie. "Dat is realistisch, anders zou ik het niet doen. Maar het niveau is heel hoog, de jongens zijn Europees kampioen, dus dat wordt een hele uitdaging."

Bos: misschien mijn laatste kans

Eneco Tour of Spelen

"Ik ben 32, misschien is het wel mijn laatste kans", vervolgt Bos. "En natuurlijk speelde het afgelopen seizoen op de weg mee. Dat is heel erg slecht is gegaan voor mij, heel veel gevallen. Dan heb je het wel eventjes gehad met de weg."

"Natuurlijk vind ik wielrennen op de weg nog steeds heel erg leuk, maar als ik nou moet kiezen tussen de Eneco Tour of de Olympische Spelen, dan is de keuze snel gemaakt."

Verder is Bos ook realistisch rondom zijn positie bij de wielerploeg. Met de komst van topsprinters Mark Cavendish en Mark Renshaw wordt zijn rol binnen de ploeg minder. "Mijn doel op de weg was om ooit eens de Tour de France te rijden, met hun komst is dat uitgesloten."

NK baan: Theo Bos snel in serie keirin

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl