NOS Wielrennen

Bos focust zich in 2016 op de baan en wil naar Rio

Theo Bos richt zijn pijlen weer op de baan

Theo Bos keert definitief terug op de baan. De 32-jarige renner, die in 2009 de overstap maakte naar de weg, hoopt zich in 2016 op de piste te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio.

Bos richt zich met name op het onderdeel teamsprint. Op dat nummer schuurt Nederland dicht tegen de mondiale top aan. In oktober won het trio Jeffrey Hoogland, Hugo Haak en Nils van ’t Hoenderdaal nog goud op de EK.

Bos blijft in 2016 nog wel onder contract staan bij MTN (volgend jaar Dimension Data geheten), dat hem alle gelegenheid biedt om zijn olympische droom na te jagen.

Bos grijpt naast goud op Spelen in 2004

Zilver in 2004

Bos deed twee keer mee aan de Spelen. In 2004 greep hij naast het goud op de individuele sprint na een zinderende finale tegen de Australiër Ryan Bayley. Vier jaar later ging het, mede door een valpartij op de keirin, helemaal mis.

De sprinter werd wel vijf keer wereldkampioen op de baan. Drie keer op de sprint, een keer op de keirin en een keer op de kilometer tijdrit.

Kort daarop stapte hij over naar de wegploeg van Rabobank, waarvoor hij een rits overwinningen in kleine koersen boekte. Zijn belangrijkste prestatie op de weg is een sprintzege in de Ronde van Polen, een wedstrijd op WorldTour-niveau.

De wereldtitels van Bos op de baan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl