Bakker uit Spijkenisse wint opnieuw oliebollentest AD

Een kijkje in de keuken bij Meesterbakker Voskamp na de uitverkiezing in 2010 ANP

Meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse bakt de beste oliebollen van het land. Dat is de uitkomst van de jaarlijkse oliebollentest van het AD, dat 164 Nederlandse bakkers vergeleek. "Dit is voor een bakker de mooiste prijs die hij kan winnen", zegt Arnold Kabbedijk van Meesterbakker Voskamp in AD. "Dan word je wel even emotioneel."

Het panel van het Centrum voor Smaakonderzoek, dat voor de krant de oliebollen beoordeelde, roemt de mooie, neutrale smaak van de bol en geeft het baksel een 10. De oliebol was volgens het panel knapperig en luchtig. "Een topbol", luidt de conclusie.

Op de tweede plaats eindigde Bakkerij Olink uit Maarssen, waarvan oliebollen een 10- kregen. Brood- en Banketbakkerij Jan Pieter Duin uit Tiel werd derde.

Problemen

De bakker uit Spijkenisse kwam ook in 2010 als beste uit de bus. De daaropvolgende drukte leidde destijds tot problemen. "Halverwege Oudjaarsdag moesten wij in veel winkels al klanten teleurgesteld naar huis sturen", vertelt Kabbedijk. "Er kwamen mensen uit Enschede die meteen 600 stuks meenamen, voor de hele straat."

Dit jaar is zijn zaak beter voorbereid, zegt de bakker. "We hebben een extra verkooppunt ingericht en we gaan door met bakken tot de laatste klant met warme oliebollen naar huis gaat."

Dierenmishandeling

De slechtste oliebollen worden gebakken door Gebakkraam Parel in Venlo. De jury beoordeelde zijn oliebollen met het cijfer drie. "Niet gebruiken als vetbol voor de vogels. Dat zou dierenmishandeling zijn", luidt het vernietigende oordeel van de jury. 

STER Reclame