Robben zat speciaal voor Kramer in Thialf

De oplettende kijker had 'm al zien zitten op de tribune: Arjen Robben was bij de KPN NK afstanden in Thialf om naar Sven Kramer te kijken. "Ik heb wel goed contact met Sven, dus ik kom eigenlijk speciaal voor hem."

"Maar ik vind schaatsen sowieso leuk om te zien", vertelt Robben. "Ik was hier nog niet geweest en het komt niet zo vaak voor dat ik voor een langere periode in Nederland ben, dus ik dacht: ik grijp dit moment aan om te komen kijken.

"Of Sven en ik vrienden zijn? Het moet ook niet te klef worden, we hebben gewoon goed contact."

Arjen Robben op de tribune in Thialf NOS

Robben is herstellende van een spierblessure, maar verwacht na de winterstop gewoon weer aan te sluiten bij Bayern München. "Normaal gesproken ben ik dan weer fit."

"Ik ben blij dat 2015 voorbij is, het was in meerdere opzichten een rotjaar. In maart, april liep ik een blessure op door een overtreding en daar ben ik niet lekker uitgekomen. Ik heb eigenlijk doorgesukkeld. Ik ben blij dat ik mijn portie weer gehad heb."

Balen om Guardiola

Robben speelt bij Bayern nog een half jaar onder Pep Guardiola. De Spanjaard vertrekt na dit seizoen. "Ja, daar baal ik wel van. Dat vind ik heel erg jammer."

Carlo Ancelotti wordt Robbens nieuwe trainer. "Het is allemaal afwachten. Dan begin je weer opnieuw."

STER reclame