Een man demonstreert tegen de politie in Chicago
NOS Nieuws

Politie Chicago schiet per ongeluk zwarte vrouw neer

De politie in Chicago heeft per ongeluk een zwarte vrouw doodgeschoten. De 55-jarige Bettie Jones werd gedood toen een agent het vuur opende op de bovenbuurman van de moeder van vijf kinderen.

Het incident komt op een moment dat de politie in Chicago toch al onder een vergrootglas ligt wegens andere incidenten. Zo gingen honderden mensen de straat op nadat er beelden waren vrijgegeven van een blanke agent die een zwarte tiener doodschoot.

De politie was naar het gebouw waar Jones woonde gegaan, nadat de vader van de 19-jarige Quintonio LeGrier de politie had gebeld. Toen de vader terugkeerde van een kerstdiner had hij zijn zoon aangetroffen in geagiteerde toestand.

Hij was naar bed gegaan, maar wakker geworden van luid gebons op zijn afgesloten slaapkamerdeur, waarbij zijn zoon zou hebben geroepen: "Mij maak je niet meer bang!". Hij had zijn onderbuurvrouw Jones gewaarschuwd om de deur niet te openen voordat de politie er was.

Jones op haar beurt zei de jongen te hebben gezien met een honkbalknuppel.

Dochter: ik zag m'n moeder op de grond liggen

Excuses

Toen agenten arriveerden zou Quintonio zich agressief hebben gedragen. De tiener werd neergeschoten en overleed in het ziekenhuis, net als zijn 55-jarige onderbuurvrouw die dus per ongeluk werd geraakt.

Familieleden zeggen tegen de krant Chicago Tribune dat de jongen geestelijke gezondheidsproblemen had.

De politie heeft een korte verklaring uitgegeven waarin de fout wordt toegegeven en excuses worden aangeboden aan de nabestaanden van Jones. Over de achtergrond van de agent schrijft de politie niets.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl