ANP
NOS Nieuws Regionaal nieuws

Actie tegen ontslagronde in Spijkenisse Medisch Centrum

Boze bewoners op Voorne-Putten gaan dinsdag weer actievoeren tegen het ontslag van personeel bij het Spijkenisse Medisch Centrum (SMC). De actievoerders zijn bang dat het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis failliet gaat.

Het SMC dat ontstaan is na een faillissement van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in 2013, moet volgend jaar opnieuw reorganiseren. Het ziekenhuis heeft een verlies gedraaid van 3,5 miljoen euro. Tientallen banen staan op de tocht.

Huisartsenpost 

De ongerustheid onder de bewoners wordt versterkt door het verdwijnen van de huisartsenpost. "Als dit zo doorgaat, moeten we straks naar Rotterdam voor onze zorg. De zorg mag niet verder uitgehold worden op Voorne-Putten!", aldus initiatiefnemer Willem Heijdacker tegen RTV Rijnmond. Heijdacker durft er niet op vooruit te lopen hoeveel demonstranten er dinsdag op komen dagen.

Het is niet voor het eerst dat er wordt gedemonstreerd bij het ziekenhuis. In januari kwamen er ongeveer honderd mensen af op een protest. Drie maanden geleden werd er ook actiegevoerd.

STER reclame