Onderzoekers van de politie bij het slachtoffer
NOS Nieuws

Politie Israël schiet gewapende Palestijn dood

De Israëlische politie heeft vanochtend een Palestijnse man doodgeschoten in de buurt van de oude stad van Jeruzalem. Agenten vonden dat de man zich verdacht gedroeg en wilden hem controleren, zegt een politiewoordvoerder. Toen haalde de Palestijn een mes tevoorschijn en probeerde een agent te steken, waarop hij is doodgeschoten. De betrokken agenten bleven ongedeerd. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend.

Een paar dagen geleden schoten Israëlische agenten ook twee Palestijnen in Jeruzalem dood. Die hadden voetgangers neergestoken met messen, eveneens in de buurt van de oude stad. Twee Joden raakten zwaargewond, van wie een later overleed aan zijn verwondingen. Een andere voetganger overleed ter plekke, volgens de politie waarschijnlijk omdat hij was geraakt door een of meer politiekogels.

Sinds september hebben radicale Palestijnen ruim twintig mensen gedood in Israël en de bezette gebieden. In diezelfde periode werden 120 Palestijnen, onder wie 82 veronderstelde aanslagplegers, door de Israëlische politie doodgeschoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl