1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS Nieuws

Afrikaanse migranten bestormen grens bij Spaanse enclave Ceuta

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn zeker 180 Afrikaanse migranten de grens bij de Spaanse enclave Ceuta overgestoken. Zij zwommen naar Ceuta en bestormden het hek langs de grens tussen de enclave en Marokko.

Spaanse media spreken van een stormloop en schrijven dat meer dan 250 Afrikanen de oversteek wilden maken. Het is niet duidelijk hoeveel van hen zwommen en hoeveel over het hek langs de grens klommen. De Marokkaanse politie arresteerde 104 migranten en verhinderde zo dat zij aan de bestorming deelnamen.

Er zijn twaalf mensen naar het ziekenhuis gebracht. Zij hadden last van kneuzingen en onderkoelingsverschijnselen. Verschillende media melden dat er twee migranten zijn omgekomen bij de bestorming.

Grens

De enclave Ceuta ligt aan de Straat van Gibraltar. Iedere week proberen duizenden migranten uit Afrika er de grens over te steken in de hoop op een beter leven in Europa.

In mei trof de douane bij Ceuta een koffer aan met daarin een 8-jarig jongetje uit Ivoorkust. Mensensmokkelaars probeerden hem de grens over te smokkelen. De jongen mankeerde niets. Hij werd opgevangen in een asielzoekerscentrum in Spanje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl