NOS
NOS Sport

Verontrustende kerstboodschap Van Rijsselberghe

Het is nog even wachten op de kersttoespraken van koning Willem-Alexander en paus Franciscus, maar Dorian van Rijsselberghe heeft zijn kerstboodschap al wel met de wereld gedeeld. En dat is een verontrustende.

"We moeten onze omgeving redden en doorgeven aan onze kinderen", schrijft de windsurfer op zijn weblog. "Hun mogelijkheid om van Moeder Aarde te genieten hangt af van wat wij nu doen."

Van Rijsselberghe doet zijn betoog naar aanleiding van het nog altijd niet opgeloste probleem met het smerige zwem- en zeilwater in olympisch Rio, waar hij vorige week nog een wedstrijd won. Toen ervoer Van Rijsselberghe opnieuw hoe ernstig het gesteld is met de waterkwaliteit.

"Het is walgelijk, vies en gevaarlijk. Vaak had ik plastic aan mijn vin." Het is zeker niet de eerste keer dat zeilers hierover klagen. Van Rijsselberghe constateert nu dat die klachten niets hebben uitgericht. "Alle alarmbellen gingen af, maar er is niets veranderd en we zij zijn nog maar een paar maanden van de Spelen."

De olympisch kampioen van 2012 doet daarom een ultieme oproep. "Anderen moeten nu opstaan en hun verantwoordelijkheid nemen voor de walgelijke en gevaarlijke waterkwaliteit. En we moeten nu allemaal beginnen plastic te recyclen. Gelukkig Kerstmis! Dorian."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl