ANP

In de dagen voor Kerst zijn opnieuw twee pinrecords gesneuveld. Gisteren werd het recordaantal van 16,3 miljoen pinbetalingen geregistreerd. Vanmiddag tussen 12.00 en 12.30 uur werden 528 transacties per seconde gemeten en ook dat is een record, meldt de Betaalvereniging Nederland aan persbureau ANP.

In totaal is vandaag bijna 15 miljoen keer gepind. Vrijwel alle winkels zijn inmiddels gesloten, maar met pinbetalingen vanavond in bijvoorbeeld de horeca zal het aantal transacties nog stijgen. 

De Betaalvereniging merkt op dat in de laatste zes dagen voor Kerst 28 procent vaker is gepind dan in dezelfde periode vorig jaar. Het ging in totaal om 74 miljoen transacties, waarmee naar schatting 2,15 miljard euro gemoeid was.

AfterPay, een dienst voor het achteraf betalen van bestellingen bij webshops, meldt dat het aantal transacties de laatste twee weken groter was dan in de periode voor Sinterklaas. Dat is voor het eerst sinds de oprichting in 2010. Het aantal pinbetalingen met Sinterklaas was al lager dan in de dagen voor Kerst.

STER reclame