De Belgische koning Filip tijdens zijn kersttoespraak
NOS Nieuws

Kersttoespraak koning Filip in teken terreuraanslagen

De kerstboodschap van de Belgische koning Filip staat dit jaar in het teken van de aanslagen in Parijs en de terreurdreiging. Filip hield zijn toespraak in zijn kasteel in Laken.

"Jammer genoeg is dit jaareinde getekend door de dramatische aanslagen in Parijs die ons diep hebben geschokt, ook in het besef dat het gevaar nog niet is geweken."

De koning bedankt iedereen die zich heeft ingezet voor de veiligheid. "Dank ook aan ieder van u, en in het bijzonder de inwoners van Brussel, voor uw waardige en verantwoordelijke houding in deze bewogen dagen."

Eerbied

Hij roept de Belgen op tot eenheid. Ook wil hij dat iedereen zijn kinderen leert eerbied te hebben voor geloofsovertuigingen en levensbeschouwingen. "Alle hebben ze immers als gemeenschappelijke noemer: de wil om zin te geven aan het leven, respect te tonen voor anderen en zich voor hen open te stellen." Tegelijkertijd roept hij op om haatpredikers te bestrijden.

Filip is ervan overtuigd dat de Belgen de beproevingen zullen overwinnen. "De geschiedenis heeft bewezen dat ons maatschappijmodel sterker is dan fanatisme en totalitarisme."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl